Saturday, June 13, 2009

Egy kis dominikai gasztronómia

Ki gondolná, hogy egy szigeten élő népnek nem a hal a fő eledele, hanem a csirke? Úton-útfélen csirkét árulnak rizzsel, babbal, salátával és egy krumpli szerű valamivel, amit yucca-nak becéznek. A helyzet az, hogy sajnos a csirkét nagyon hamar meg lehet unni, még akkor is ha a Cabarete felé vezető úton, a nagyon lepattant, de hangulatos, olcsó és jó helyen a ChikenSchek-ben eszik az ember.

Az utcán sül a finom, de kicsit unalmas csirke 


A csirkénél sokkal izgalmasabb dolgokat is lehet enni, csak az kutatómunkát vagy pénzt igényel. Mivel pénzem nem nagyon van, így kénytelen vagyok kutatni. És ugye aki keres, az talál. Én asszem megtaláltam a város legjobb büféjét. A Kite Club-ban lévő kis kunyhó "látványkonyhájában" csak úgy sürögnek-forognak a lányok. Az eredmény pedig említésre méltó, ugyanis a tuna steak-es tortilla mango salsa-val fergeteges. Jó még a smoothie és a sült plantains (banánszerűség) édes-chilis szósszal. 

Íme a tortilla (a képen csirke van tonhal helyett, mert ha az ember későn megy ebédelni a tonhalnak már nyoma sincsen...és mikor a fotót készítettem pont ez volt a helyzet)

Sült plantains

A büfé

Az étlap


No comments:

Post a Comment