Thursday, February 26, 2009

STAR LOUNGE





Íme a Star-Lounge a Mercedes-Benz Fashion Week-en! 
Kanye West nagyon forró brigáddal érkezett az egyik bemutatóra! Ez ám a dresscode! Természetsen a Hilton lányok sem maradhattak ki a buliból! Azért Paris bőrkabátja ott van a toppon! 

Matthew Williamson finale

A jó szeműek kiszúrhatják Eva Longoriát az első sorban. 

STAGE PHOTOGRAPHY


Ez sem lehet egy könnyű munka!

FRONT ROW


Milla Jovovich és Kim Kardashian az Y-3 Show-n! 

NEW YORK FASHION WEEK


Nem is tudom, hogy hol kezdjem! A fashion week még az ittenieknek is nagyon nagy durranás. Ha nem vagy "industrybeli" vagy "hollywood-i celebrity" akkor szinte lehetetlen bejutni (na jó azért a magyar csavaros észjárásból nincsenek felkészülve). Idén egy csaló (nem magyar) jegyeket árult a bemutatókra és egy nő hajlandó volt 12 000 dollárt fizetni egy package-ért. Gratulálok neki. Az átlag new yorki-val ellentétben én egész sok shown ott voltam. Ilyeneken mint, BCBG Maxazria, Lacoste, Y3, Miss Sixty, Diesel, Carolina Herrera, Matthew Williamson, Narciso Rodriguez, Zegna...a többit nem sorolom fel, mert a nem szakavatottakank csupa ismeretlen név lenne. Viszont felsorolom a sztárokat, akiket közvetlen közelről láttam - ha csúsztatni akarnék a sztorin azt mondanám, hogy pacsiztam velük. Hilton lányok, Timberlake, Jessica Biel, Kate Bosworth, Eva Longoria, Mischa Barton, Milla Jovovich, Kanye West, Lindsay Lohan, sőt még egyszer Thorpe is ott volt egy bemutatón. Meg egy halom olyan sztár, akiről fogalmam sincs, hogy kicsoda de nagyon fényképezték őket. Ez a sztár dolog itt nagyon megy, minden tervező rettentő büszke az úgynevzett frontrow-ra! Természetesen Marc Jacobs megint csavart egyet a dolgon és kiatlálta, hogy ő márpedig idén nem enged be egy sztárt se a bemutatójára! Victoria Beckham csak hüppöghetett a sarokban. Na ehhez mekkora sztárnak kell lenni???!!! 

MUST HAVE


Mivel egyenlőre elég lowbudget-en vagyok inkább elkerülöm a boltokat, de sajnos ennek a csodaszép cipőnek nem tudtam ellenállni. Ritu remélem büszke vagy rám...

TRUE NEW YORKER


Legalább két hét kellett ahhoz, hogy rájöjjek mi különbözteti meg az igazi New Yorker-eket a többiketől, akik itt élnek. Pédául tőlem. Íme a lista! 
1. Kizárólag BlackBerry-vel telefonál
2. Óriási kucsma van a fején (olyan amilyet otthon az öregnénik hordanak) 
3. Elsőre le tudja húzin a metrokártyát
4. Nem áll meg a jelzőlámpánál mikor elkezd villogni
5. Rajta van a listán (mindegy, hogy milyen eseményről van szó)
6. Fel sem pillant a metrón amikor valaki performanszba kezd
7. Egyszál pólóban fut a Central Parkban minusz tíz fokban 
8. Ha nulla fölé emelkedik a hőmérséklet szandált vesz zokni nélkül
9. Nem vásárol magazint, hanem kiolvassa a Barnes and Noble-ban

Majd bővítem a listát...

HOME KÉPEK

HOME SWEET NEW HOME


A lakáskérdés itt nem olyan egyszerű! Erre hamar rájöttem. Jelenleg itt lakom az Upper East Side-on annak is a felső részén, ami már nagyon közel van Harlem-hez. Hát igen, nem éppen egy fancy környék. De azért nem olyan rossz. Lényeg, hogy felfelé már ne nagyon sétálgasson az ember főleg ha fehérnek született, azt ott nem annyira díjjazzák. Viszont közel van a Centrál Park, ahol lelkesen lehetne futni (egyszer már megtettem). A ház egész aranyos, egy guesthouse-ként üzemel, tele mindeféle vegyes arcokkal. Svájci, angol, német, dél-afrikai stb. Nina a házvezető nő nagyon cuki, igazi mexikói jótétlélek. Egy szót sem beszél angolul. A dél-amerikaiak többnyire így nyomják, nem küszködnek a gringo nyelvvel. A tulajdonos egy argentín csaj, aki megpróbált Manhetten-ben egy kis argentín mikroklímát kialakítani, ezért a főházban (két ház van) beköltöztetett 6 óriáspapagályt és nemtudomhány óriásteknősbékát így a jakuza és a szauna nem használható. Peace! 
Ez az utolsó hetünk itt, március elsején költözünk Williamsburg-ba! Brooklyn-ba. Ugyanis Brooklyn is the new Manhattan! Burg egy nagyon nekünk való környék, tele művészarcokkal, stylistokkal, zenészekkel, fashionvictimekkel. Nagyon hippi hely, olyan mintha egész évben a Szigeten laknál. Megint peace! 

Check out the place:
www.freewilliamsburg.com 

WELCOME TO THE JUNGLE


Nagynehezen megszületett. Eszti már nem pesti, avagy I love New York. Itt olvashattok kalandozásaimról a világ egyik legnagyobb dzsungelében. 

KÖSZÖNET

1. Öcsémnek, Petinek a blogcímért (köszi, hogy lebeszéltél a következő gyenge címekről: ajlavnyujork, esztiszerintavilag, eszticsodaorszagban...stb. tényleg gyenge próbálkozások voltak)
2. Szüleimnek, hogy nem akartatok lebeszélni arról, hogy idejöjjek
3. Máténak, hogy nem akartál lebeszélni arról, hogy idejöjjek  
4. Barátaimnak akik támogattok és bíztok bennem...és remélem nem csak mondjátok, hogy meglátogattok!!!

Csóóóóóók Eszti